Selecteer een pagina

waarom komen we eigenlijk

Uit bed

wat drijft ons?  

De belangrijkste vraag, die ook wij onszelf telkens weer stellen, is: “waarom?”, “Waarom maken we ons sterk voor kinderen en hun families zo ver weg?” Wat maakt, simpel gezegd, dat we uit ons bed willen komen om dit te doen. Het gaat dan niet over dat het zo hoort of dat het moet. Nee, het gaat eigenlijk over diepere beweegredenen. 

Nu hebben de meesten van ons wel op een of andere manier een relatie met Brazilië, bijvoorbeeld door geboorte, huwelijk of vakantie. Maar wat ons echt beweegt, kan misschien beter worden verwoord met het fictieve idee dat er ergens in een lekkend krot in Rio de Janeiro een kind naar bed gaat en droomt over een mooiere dag morgen; elke avond weer. Maar deze dag komt nooit. Wat ons drijft, is dat wij dromen willen helpen realiseren, ook voor kinderen in Rio! 

een druppel?

Een veelgehoord tegenargument is de welbekende druppel op een gloeiende plaat. Oftewel, wat heeft het nu voor zin als het probleem toch nooit echt wordt opgelost? 

We kunnen niet ontkennen dat de uitdagingen vaak erg groot zijn en soms lijkt het een onbegonnen werk. Maar niets doen is in ieder geval nooit een optie, laten we daar eerlijk over zijn. Zeker omdat we gedreven zijn om dromen te helpen realiseren. Wij geloven dat we een verschil maken en dromen kunnen helpen realiseren voor individuele kinderen én hun families. En zij zullen op hun buurt weer anderen helpen om dromen te realiseren. Zo wordt de rimpel in het water langzaam groter. We zullen weliswaar geen hele natie veranderen maar wel de toekomst van families. Wij? Wij geloven in de juiste druppel!  

 

kinderen zijn kinderen

Kinderen zijn kinderen, ongeacht of ze in een rijtjeshuis in Nederland of in de krot in Brazilië wonen. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag spelen, ravotten en spannende dingen doen. Het wordt een probleem wanneer kinderen dat niet kunnen doen in een veilige omgeving. Maar ook kinderen in een krottenwijk trekken gekke bekken … 

 

Wie zijn we

Ons team

Richard van den Hout

Richard van den Hout

oprichter & voorzitter

Geboren en getogen Brabander, maar sinds 1989 woonachtig in de hofstad. Afgestudeerd als (verkeers)planoloog en werkzaam geweest in het werkveld van zowel de bestuursrechtspraak als verkeersveiligheid. In 2001 heb ik samen met Daisy stichting Aprisco opgericht en sinds 2013  ben ik vrijwel full-time, maar salarisloos, als een missionaire director, initiator, motivator en connector voor Aprisco werkzaam. Ik zie graag dromen gerealiseerd voor kinderen en jongeren in Rio.

Daisy dos Santos Barbosa

Daisy dos Santos Barbosa

medeoprichter & projectcoördinator

Ik kom oorspronkelijk uit Rio de Janeiro maar in 1989 heb ik het tropische Brazilië verruilt voor het verrassende Nederland. Tot het begin van de 21e eeuw heb ik als stedenbouwkundige bij Rijk en gemeente gewerkt. In 2001 met Richard stichting Aprisco opgericht en sindsdien vooral als projectcoördinatrice betrokken bij de Stichting. Ik hou me binnen de stichting verder naast kinderwerk ook bezig met zorg voor de ouderen (opa’s en oma’s). Ook ouderen hebben het erg moeilijk in de krottenwijk. 

Immeke Doornbos

Immeke Doornbos

bestuurslid

Immeke is sinds medio 2019 bestuurslid van de stichting. Binnenkort kunt u hier haar verhaal lezen. 

Ellen Roeleveld

Ellen Roeleveld

bestuurslid

Ellen is sidns medio 2019 bestuurslid. Binnenkort hier haar verhaal. 

help mee …

Let’s bring hope, together!

Doneer online

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

en nog veel meer …

partners & vrijwilligers

samenwerkingspartners

We zouden niets kunnen bereiken zonder de samenwerking met lokale partners. En eerlijk gezegd zijn het onze partners die het werk op straat en in de wijk ooit écht zijn begonnen. Wij hebben de privilege om in de jaren partner te worden van het mooie werk wat zij hebben gezaaid. Maar duidelijk mag zijn dat we samen veel meer kunnen doen dan alleen. Alleen gaan we soms sneller maar samen komen we verder!   

vrijwilligers

Het werk zou natuurlijk nooit van de grond zijn gekomen zonder de onvermoeibare en belangeloze inzet van tientallen vrijwilligers in binnen- en buitenland. Vele uren investeren zij in het helpen van anderen, van kinderen en hun families. Vaak mensen die ze nog nooit eerder hebben gezien; mensen die duizenden kilometers ver wonen en leven. Wil je ook je steentje bijdragen? Stuur ons dan een berichtje.