Selecteer een pagina

how it's done

In actie

by relations  

Een centraal deel van onze aanpak is dat we willen werken vanuit relaties. Als we mensen niet kennen, dan is de hulp eigenlijk alleen maar een lege huls. Het is juist essentieel om de mens achter het probleem te leren kennen. Een crimineel mag er dan wel van buiten crimineel uitzien, maar dit zegt niets over wie hij nu werkelijk is. Ik ken veel criminelen die een liefdevolle vader zijn voor hun kinderen. Of de dakloze die niet zomaar op straat leeft maar die keuze heeft gemaakt zodat zijn ex-echtgenote in het huis kon blijven wonen en niet ook op straat moet zien te overleven. 

Jezus ging naar de mensen, was onder de mensen. Voor Hem was het primair niet belangrijk wat voor ellende er gaande was. Hij wilde allereerst de mens leren kennen, door te luisteren, troosten en bevrijden.    

living free

We kennen het allemaal en hebben het meestal wel eens een keer meegemaakt. Onprettige of zelfs intens verdrietige gebeurtenissen, gebrokenheid of verkeerde vrienden die ons leven behoorlijk in de war gooien. Maar ook dingen als onzekerheid, onwetendheid of nieuwsgierigheid kunnen ons in een lastige positie brengen. Iedereen gaat hier op een andere manier mee om maar in veel gevallen leidt het tot verslavingen, crimineel gedrag of andere negatieve spiraal.   

Aan de hand van het Living Free programma gaan we individueel en in groepsverband aan de slag met als doel herstel van verdriet en antwoorden op levensvragen. Met het Bijbels gefundeerd Living Free programma werken we begripvol en liefdevol, maar ook direct en no-nonsense, aan een duurzaam herstel van personen én relaties.   

SLUMS, no-go zones?

Voor de meeste mensen is een krottenwijk een absolute no-go zone. Angst, onwetendheid en onbegrip maken dat weinig mensen écht willen begrijpen wat het leven in een krottenwijk nu inhoudt. En natuurlijk is het in een krottenwijk geen pais en vree maar het is zeker geen no-go area.  

 

een selectie van Wat we doen

Activiteiten

muzieklessen

Het is fantastisch om de blijdschap en concentratie op de gezichten van de kinderen te zien wanneer ze oefenen op hun gitaar, de piano of viool. De muzieklessen maken dat even de realiteit vergeten of er anders mee om kunnen gaan. Creativiteit, concentratie en motivatie neemt toe in hun levens, met betere schoolresultaten als bonus. Investeren in muziek – investeren in kinderen – investeren in toekomst!

voedselbank

In samenwerking met SESC kunnen we aan de meest hulpbehoevenden voedselpakketten uitdelen. Het probleem van mensen die in armoede leven, is dat ze vaak eenzijdig voedsel eten. Met de voedselpakketten krijgen ze, naast de basis ingrediënten ook etenswaren zoals groente en fruit. Hiermee zorgen we voor een meer uitgebalanceerd dieet en dat zorgt voor een betere gezondheid.   

sport

“Sport verbroederd” is een veelgehoorde uitspraak. Toch is dat niet vanzelfsprekend en daarom hanteren wij een aangepaste aanpak. Met het sportproject werken we niet aan solisten maar aan teamplayers. Stapsgewijs leren kinderen om van solistische acties over te gaan in teamspel. Hiermee zetten we ook sterk in op social skills en aspecten als omgaan met emoties en frustraties.   

reddingsbrigade

Een bijzondere activiteit is onze reddingsbrigade cursus. Jongeren leren hier EHBO en specifieke vaardigheden voor reddingsacties, waaronder klimtechnieken. Doel van de cursus is primair een constructieve activiteit aan te bieden en daarnaast te werken aan social skills en teambuilding. Uiteindelijk zullen actieve reddingsteams in de wijken opereren als ondersteuning voor officiele hulpdiensten.   

help mee …

Let’s bring hope, together!

Doneer online

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

en nog meer …

Werk te doen

we doen nog veel meer

 Op deze pagina hebben we een selectie opgenomen van de activiteiten die we ondernemen. Maar we doen nog veel meer en zijn ook constant op zoek naar aanvullingen en uitbreidingen. Belangrijk is dat de activiteiten uiteindelijk bijdragen aan een structurele en duurzame verandering in de levens van de mensen die hulp nodig hebben. De foto hieronder is helaas bijna dagelijkse realiteit. Dat moet anders en dat kan anders. Samen helpen we mee weer te dromen en een nieuwe toekomst in te gaan!  

samen komen we verder

Sinds het begin van ons werk in 2001 gingen we op zoek naar mogelijkheden om samen te werken. Het is natuurlijk mooi om verschillende activiteiten te kunnen aanbieden maar het is nog veel beter als we elkaars kennis en vaardigheden gebruiken. Daarom willen we zoveel mogelijk activiteiten en hulpverleners verbinden en uitwisselen. Ook omdat anderen juist weer kennis hebben die wij niet hebben en zo versterken we elkaar en kunnen we veel beter anderen helpen.